Δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του προγράμματος επενδύσεων, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στις πληροφορίες περί ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, είπε ότι «έχω πει και το βράδυ των εκλογών, ότι ευθύς μετά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, θεωρώ καθήκον, να καλέσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβέρνησης, έτσι ώστε στόχος να είναι όχι ο διαμοιρασμός εξουσίας και οφικίων, αλλά να δούμε πώς μπορεί συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις ώστε με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να πετύχουμε στόχους που αφορούν τους νέους, την Κύπρο του αύριο, τη νέα γενιά».

Ερωτηθείς σε ποια Υπουργεία θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όταν και εφόσον θα αποφασίσω, θα το ανακοινώσω».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση δημόσιες τοποθετήσεις, τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να συμβάλουν σε μια διευρυμένη Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «o στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβερνήσεως».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, υπάρχουν ευθύνες και στα Υπουργικά Συμβούλια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι με ιδιαίτερη προσοχή θα διεξέλθουμε του πορίσματος. Έγινε μια, και με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα, τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή, των πολιτικών κομμάτων, μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη και καλά δομημένη έκθεση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως βεβαίως και πολιτικές. Για αυτό και χθες είπα ότι, αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή, δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα Κυβέρνηση. Ήταν μια διαχρονική, δυστυχώς, αδυναμία των εκάστοτε Κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέες καινοτόμες προσεγγίσεις παρουσιάστηκαν στο SAPPHIRE NOW
Επόμενο άρθροΠρος μία ψηφιακή εποχή οδεύει η Κύπρος