Μια κοινωνική προσφορά της CYTA, CABLENET, EPIC και PRIMETEL

 

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” και με τη στήριξη των εταιρειών CYTA, CABLENET, EPIC και PRIMETEL, στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς, έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία CHARITY DIRECT για περίοδο 6 μηνών, όπου ο καθένας μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει στο έργο του.

Στέλνοντας μήνυμα στο 7060 και γράφοντας:

CPP κενό 1 για εισφορά 1 ευρώ

CPP κενό 3 για εισφορά 3 ευρώ

CPP κενό 5 για εισφορά 5 ευρώ

βοηθάτε όλοι στο έργο του Κέντρου και στην ενίσχυση των ανιχνευτικών του προγραμμάτων που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά.

Το Κέντρο δραστηριοποιείται στη σφαίρα της προληπτικής παιδιατρικής με εξειδίκευση στα μαζικά ανιχνευτικά προγράμματα εγκύων και νεογνών. Αποστολή του είναι να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία υψηλής ποιότητας ανιχνευτικά προγράμματα ώστε τα παιδιά μας να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους. Τα τρία Προγράμματα προσφέρονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ νεογνών και εγκύων της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση του συγγενούς υποθυρεοειδισμού και της φαινυλοκετονουρίας. Η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση αποτρέπουν τη σωματική και τη νοητική υστέρηση.
  • Με το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, το Κέντρο προσφέρει σε όλες τις έγκυες γυναίκες της Κύπρου κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, τη βιοχημική μέτρηση στο αίμα που, σε συνδυασμό με το υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας και την ηλικία της εγκύου, ανιχνεύει προγεννητικά χρωμοσωμιακές ανωμαλίες, με κυριότερο το σύνδρομο Down.
  • Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της βαρηκοίας στα νεογνά ώστε με την έγκαιρη παρέμβαση να μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες απόκτησης της ικανότητας επικοινωνίας και να εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Η εκστρατεία είναι σε εξέλιξη και ήδη το Κέντρο λαμβάνει σημαντική ανταπόκριση και οικονομική στήριξη και προσκαλούμε όλους με ένα απλό μήνυμα να στηρίξουν την προσπάθεια μας!

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο Νέο Αυτοδιοικητικό Μοντέλο – Το αύριο δεν είναι γραμμικό     
Επόμενο άρθροΚ. Πετρίδης: Δεν με ενδιαφέρει η θέση ου Δημάρχου Λευκωσίας