Προ των πυλών ιστορικών αποφάσεων βρίσκεται σήμερα η Σουηδία, της οποίας η κυβέρνηση ετοιμάζει να βάλει τον στρατό στην μάχη κατά των συμμοριών οι οποίες ορμώμενες από περιοχές με μεγάλους μεταναστευτικούς πληθυσμούς έχουν εκτοξεύσει την εγκληματικότητα στη χώρα στα ύψη.

Η αστυνομία έχει συνδέσει τη βία με την κακή ενσωμάτωση των μεταναστών, τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών και τη χρήση ναρκωτικών.

H συνάντηση πραγματοποιείται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για το κύμα βίας που μαστίζει τη Σουηδία και προκαλεί πλέον καθημερινά θύματα.

Το πρωτοφανές αυτό κύμα βίας συνδέεται με τον πόλεμο μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών. Συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες τη χώρα, η οποία αγωνίζεται να σταματήσει αυτές τις εκρήξεις – που τις περισσότερες φορές στοχεύουν στον εκφοβισμό των μελών αντίπαλων συμμοριών και των συγγενών τους – και τους σχεδόν καθημερινούς θανατηφόρους πυροβολισμούς.

Η αστυνομία εκτιμά ότι σχεδόν 30.000 άνθρωποι στη Σουηδία εμπλέκονται άμεσα ή έχουν δεσμούς με εγκλήματα συμμοριών. Η βία έχει επίσης εξαπλωθεί από τις μεγάλες αστικές περιοχές στις μικρότερες πόλεις όπου το βίαιο έγκλημα αποτελούσε κατά το παρελθόν σπάνιο φαινόμενο. Το 2022, η Σουηδία κατέγραψε 391 περιστατικά με πυροβολισμούς, από τα οποία τα 62 ήταν θανατηφόρα.

Μια επίσημη κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2021 ανέφερε ότι τέσσερις σε κάθε εκατομμύριο κατοίκους πεθαίνουν σε πυροβολισμούς κάθε χρόνο στη Σουηδία – σε σύγκριση με 1,6 άτομα ανά εκατομμύριο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροTo EK θα ζητήσει έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Μολδαβιας
Επόμενο άρθροΠτΔ: Aνάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων προς όφελος του συνόλου