Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης αναχώρησε σήμερα για τη Λισαβώνα  για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Υπουργική Συνάντηση των κρατών μελών της ΕΕ για θέματα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής.

Tην συνάντηση που γίνεται με πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ με θέμα “A Blue Agenda in the Green Deal” θα απασχολήσει ο σημαντικός ρόλος των θαλασσών  στην προώθηση της “Πράσινης Συμφωνίας” και η συνεισφορά της Γαλάζιας Οικονομίας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάκαμψη της οικονομίας στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω θα έχει επαφές με ομολόγους του άλλων κρατών μελών της ΕΕ. 

Την Τετάρτη ο Υφυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους για θέματα πράσινου μετασχηματισμού της ναυτιλίας και ιδιαίτερα για τις επικείμενες νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια της “Πράσινης Συμφωνίας” καθώς και για θέματα εμβολιασμού των ναυτικών στη βάση της σχετικής πρότασης της Κύπρου για διαμόρφωση παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού των ναυτικών η οποία υιοθετήθηκε πρόσφατα με σχετικό Ψήφισμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣε δωδεκάωρη απεργία οι νοσηλευτές της ΠAΣΥΝΟ
Επόμενο άρθροΚαι 3ο “The French Workshop” του Ομίλου Ζορπάς στη Νέα Υόρκη