Το «Varosha European Fencedoff City» ένα ντοκιμαντέρ που θυμίζει και αφυπνίζει. Στόχος της παραγωγής και της επικοινωνίας του  ντοκιμαντέρ  είναι να γνωστοποιήσει σε διεθνές πεδίο το status quo που επικρατεί για 50 χρόνια στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. Παράλληλα, να υπενθυμίσει σε όλους, πως τα Βαρώσια, από ένα σημαντικό μεσογειακό θέρετρο με έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα το 1974, έχει μετατραπεί σε μια απαγορευμένη για τους ευρωπαίους πολίτες της στρατιωτική ζώνη, μέσα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Με συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων, το ντοκιμαντέρ  (ιστορικό ντοκουμέντο), αναδεικνύει την άγνωστη περιπέτεια της περιφραγμένης πόλης των Βαρωσίων.  Αποσκοπώντας στην ακριβή και επιστημονική καταγραφή των αδιαμφισβήτητων γεγονότων, το ντοκιμαντέρ επιδιώκει να ενημερώσει εμπεριστατωμένα τη διεθνή κοινότητα. Στόχος είναι να εγείρει την προσοχή των διεθνών οργανισμών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της αλήθειας και στην ορθή καθοδήγηση της διαδικασίας αποφάσεων.

Η σύλληψη της ιδέας και η παραγωγή του είναι πρωτοβουλία του κ. Τώνη Τουμαζή  σε συνεργασία με την ομάδα «Varosha Initiative” και την Green Olive Productions.

Η πρώτη προβολή  του «Varosha European Fencedoff City»  έγινε τον Αύγουστο του 2023 από το ΡΙΚ και για τη χρονιά που διανύουμε μελετιούνται περεταίρω στρατηγικές συνεργασίες με τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού.

Καθώς το ντοκιμαντέρ ετοιμάζεται να ταξιδέψει και στον υπόλοιπο κόσμο, στις 8 Απριλίου 2024 θα προβληθεί σε εκδήλωση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά στις Βρυξέλλες.

Δείτε και διαδώστε το  ντοκιμαντέρ στο www.VaroshaEU.com

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροAlpha Bank: Καταθετικό επιτόκιο 2,50% για δωδεκάμηνες καταθέσεις άνω των €70.000
Επόμενο άρθροΣτο Super Paradise της Μυκόνου το δεύτερο Amyth ξενοδοχείο της Thanos Hotels