Βρισκόμαστε σε δρόμο που οδηγεί με ελπίδα σε μια σημαντική ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος το οποίο είναι ένα από τα ισχυρότερα ατού της κυπριακής οικονομίας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με φορείς του τουρισμού, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και του Υφυπουργού Τουρισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είχα μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς, για να εξετάσουμε τις προοπτικές της χώρας μας σε ένα από τους πιο σημαντικούς, δημιουργικούς, αλλά και οικονομικούς συντελεστές της προκοπής της χώρας.

Έχουμε δει τα διάφορα σχέδια που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για ενίσχυση της ανάδειξης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, μέσα από μια σειρά προληπτικών μέτρων που προηγούνται πολύ πέραν – ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα – πολλών άλλων ανταγωνιστών στον τουριστικό τομέα.

Εκεί όπου επικέντρωσα την προσοχή μου, στη δική μου εισαγωγή, ήταν οι σχετικές κινήσεις στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, αλλά και ανέλυσα το ποιες είναι και πώς εντάσσονται οι πολιτικές μας όσον αφορά τον τουρισμό, με τη συμμετοχή μας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ το οποίο εξήγγειλα χθες.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων των ορεινών και της υπαίθρου, η αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας και ευεξίας στα τουριστικά καταλύματα σε όλη την επικράτεια, η αναβάθμιση εστιατορίων και καταστημάτων που αφορούν τις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου μας και η δημιουργία αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών στα ορεινά και στην ύπαιθρο.

Δεν περιοριστήκαμε, όμως, μόνο σε αυτά. Εξετάσαμε τα διάφορα προβλήματα που αναφύονται ως αποτέλεσμα των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που παίρνουμε και που έχουν φέρει τη χώρα μας στα πιο υψηλά επίπεδα επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αυτό είναι που θέλουμε να αξιοποιήσουμε τόσο προς τη βρετανική και ρωσική (αγορά) όσο και προς όλες τις χώρες, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάδειξη της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Πιστεύω ότι από τη σημερινή σύσκεψη, την ανταλλαγή απόψεων, τις θέσεις που έχουν εκφραστεί, είμαστε σε ένα δρόμο που οδηγεί με ελπίδα – και το υπογραμμίζω – σε μια σημαντική ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος που είναι ένα από τα ισχυρότερα ατού της κυπριακής οικονομίας».

Ερωτηθείς αν κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τρόποι θωράκισης της Κύπρου από τις νέες μεταλλάξεις του ιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι συζήτησαν «και τρόπους θωράκισης, αλλά και τρόπους αναβάθμισης της χώρας όσον αφορά τις επιτυχίες της στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας, με δεδομένα κάποια κριτήρια που υιοθετούνται από τον Ευρωπαϊκό ή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων, έτσι ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα που τεχνηέντως δημιουργούνται ως αποτέλεσμα κοινών κριτηρίων που έχουν υιοθετηθεί».

Κληθείς να πει πόσο αισιόδοξος είναι για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πάντοτε με επιφύλαξη και λαμβανομένης υπόψη της ταχύτητας του εμβολιαστικού προγράμματος, πιστεύω ότι δικαιούμαστε να διατηρούμε και ελπίδες και αισιοδοξία».

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέος πονοκέφαλος για τον Ερντογάν
Επόμενο άρθροΥπ. Υγείας: Καμία οδηγία για χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου