ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ, Αποστολή Στρασβούργο

 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, εξέφρασε σήμερα τη στήριξη της ΕΕ προς την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την πλευρά του ο Κροάτης Πρωθυπουργός, Andrej Plenković, ανέφερε πως η κροατική προεδρία θα κινηθεί στα πλαίσια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η τοποθέτηση τους επί του θέματος έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης και μετά από ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας σε σχέση με τις έκνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ursula von der Leyen σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική η στήριξη της Κύπρου σε αυτό το ζήτημα. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τη συμπεριφορά που βλέπουμε από την Τουρκία», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου σε παρέμβαση του, κατά τη συζήτηση της παρουσίασης των Προτεραιοτήτων της Ε.Ε., από τον Προεδρεύοντα της Ένωσης και Πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković, κάλεσε την Ε.Ε. να επιδείξει έμπρακτη και αποφασιστική αλληλεγγύη, με την λήψη αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας που συμπεριφέρεται προκλητικά απέναντι σε δύο ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκό βραβείο για το βιβλίο «Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός»  
Επόμενο άρθροΞενοδοχεία Louis… και φύγαμε για Πάφο