Θ. Κρίγγου: «Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας,  ως χορηγός της εκδήλωσης, επενδύει στην προώθηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Λευκωσίας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας».

 

Την επίσημη έναρξή του έκανε το φετινό Nicosia Pop Up Festival 2021 με δημοσιογραφική διάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στο City Plaza.

Την διάσκεψη χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας,  κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ανέδειξε την σημασία του Φεστιβάλ για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, των καινοτόμων ιδεών και της προσιτής τέχνης.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, κ. Θεόδωρος Κρίγγου, αναφέρθηκε στην στήριξη που παρέχει η ΕΤΑΠ προς το φεστιβάλ, χορηγώντας για ακόμα μία χρονιά την εκδήλωση. Όπως είπε, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας έχει ως προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της πόλης μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των φεστιβάλ, τα οποία στηρίζουν τις προσπάθειες για ισχυροποίηση  της εικόνας και της φήμης της πρωτεύουσας ως τουριστικός προορισμός.

Ο κ. Κρίγγου τόνισε τη σημασία που έχει το Nicosia Pop Up Festival ως ένα φεστιβάλ που επενδύει στην πρωτογενή δημιουργία και καινοτομία, κάτι το οποίο ταυτίζεται και με την προσπάθεια της ΕΤΑΠ Λευκωσίας αλλά και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, για προώθηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Λευκωσίας και αύξηση της επισκεψιμότητας.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας μίλησε για τις βραβεύσεις που θα απονείμει ο Οργανισμός στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Ο νέος αυτός θεσμός που εγκαινιάζει για πρώτη φορά η ΕΤΑΠ, αφορά τη βράβευση των δυο καλύτερων συμμετοχών στο φεστιβάλ, στις κατηγορίες της Πολιτιστικής Καινοτομίας και του Πολιτιστικού Εμπορίου.

Το Nicosia Pop Up Festival 2021 πραγματοποιείται στο City Plaza στην Λεωφόρο Μακαρίου και στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού. Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό.  Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.

www.visitnicosia.com.cy

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑναβάθμιση από Fitch και Moody’s για την Τράπεζα Κύπρου
Επόμενο άρθροΝέα ευρωπαϊκή στρατηγική για τον ψηφιακό χρηματοοικονομικό τομέα