Πρώην αξιωματούχος των εθνικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέφερε σε συνέντευξή του ότι μια επερχόμενη κυβερνητική έκθεση για τα UFO θα περιλαμβάνει πληροφορίες «που δεν μπορούν εύκολα να εξηγηθούν».

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ, ο οποίος υπηρέτησε στην κυβέρνηση Τραμπ από τον Μάιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, είπε στη δημοσιογράφο Μαρία Μπαρτιρόμο του Fox News ότι η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες που είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

Ο Ράτκλιφ είπε ότι τόσο οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και δορυφόροι έχουν καταγράψει «πολλές περισσότερες» εμφανίσεις άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων από ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, τα άγνωστα αντικείμενα πραγματοποίησαν «κινήσεις που είναι δύσκολο να αναπαραχθούν και δεν έχουμε την τεχνολογία, ή ταξιδεύουν με ταχύτητες που υπερβαίνουν το φράγμα του ήχου, χωρίς να δημιουργηθεί ηχητική έκρηξη».

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ με πληροφορίες από το Popularmechanics, όταν ένα αεροσκάφος αυξάνει την ταχύτητά του, τα κύματα πίεσης συσσωρεύονται πάνω του και τελικά συγκεντρώνονται σε ένα μόνο κύμα. Όταν το αεροπλάνο ξεπερνά αυτό το κύμα και κινείται γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου, προκαλεί μια ξαφνική αλλαγή στην πίεση, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί την ηχητική έκρηξη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν υπάρχουν διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα που να υποδηλώνουν ότι ένα αεροσκάφος μπορεί να σπάσει το ηχητικό φράγμα χωρίς να παράγει ηχητική έκρηξη. Ο Ράτκλιφ παραδέχτηκε ότι το Πεντάγωνο δεν μπορεί να εξηγήσει ορισμένες από αυτές τις θεάσεις. Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • UFO
Προηγούμενο άρθροCascatelli: Το νέο σχήμα ζυμαρικών που εφηύρε ένας podcaster
Επόμενο άρθροTαινία που γυρίστηκε στην Κύπρο δημοφιλής επιλογή στο Netflix