Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης που γιορτάζεται στις 18 Μαρτίου, η Coca-Cola HBC Κύπρου αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης στις μέρες μας, τηρώντας με αμείωτο ενδιαφέρον τη δέσμευση της για διαρκή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος μέσω στοχευμένων και σύγχρονων περιβαλλοντικών πρακτικών.

Η Εταιρεία, ως μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, έχει δεσμευτεί για την χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού rPET σε ποσοστό 35% στις συσκευασίες της έως το 2025 (σε σχέση με 25% που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Πλαστικά Μιας Χρήσης) και ήδη σε πολλά εργοστάσια του Ομίλου της γίνεται χρήση του ανακυκλωμένου PET (rPET) σε σημαντικά ποσοστά μέχρι και 100%.

Στη χώρα μας η διαθεσιμότητά του ανακυκλωμένου πλαστικού PET στην απαιτούμενη ποιότητα και σε ικανή ποσότητα παραμένει ακόμα περιορισμένη όμως επιχειρήσεις όπως την Coca-Cola HBC ενθαρρύνουν τις προσπάθειες για να γίνει αυτό́ το ανακυκλωμένο υλικό́ βιώσιμη λύση, και η προμήθειά του να είναι επαρκής, με αποδεκτό κόστος προμήθειας και επεξεργασίας.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες συσκευασίες αλουμινίου σε ποσοστό 60%. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό του ανακυκλωμένου αλουμινίου που έχει χρησιμοποιηθεί για τις συσκευασίες των 330cc, φτάνει στο 60% στο κουτί και στο 50% στα άκρα της συσκευασίας. To 100% των συσκευασιών της είναι ανακυκλώσιμo.

Βοηθάει ουσιαστικά στη συλλογή και στην ανακύκλωση των συσκευασιών, όντας από τα οργανωτικά μέλη της Green Dot Κύπρου και στηρίζει ενεργά τις δράσεις ανακύκλωσης που οργανώνονται στο νησί. Πεποίθησή της είναι ότι οι συσκευασίες μπορούν και πρέπει να έχουν δεύτερη ζωή ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα συμμερίζεται το όραμα της The Coca-Cola Company για «Έναν Κόσμο χωρίς Απορρίμματα», έχοντας ένα ολοκληρωμένο, μακροπρόθεσμο σχέδιο για τα ζητήματα που σχετίζονται με τις συσκευασίες. Ο πρωταρχικός της στόχος είναι η επίτευξη της συλλογής και ανακύκλωσης του ισοδύναμου κάθε συσκευασίας που τοποθετεί στην αγορά μέχρι το 2030.

Να αναφέρουμε ότι ο Όμιλος Coca-Cola HBC διακρίνεται για την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί και διακρίθηκε ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI). Πρόκειται για την 6η φορά μέσα σε 7 χρόνια που κατατάσσεται στην πρώτη θέση του Δείκτη και την 9η συνεχή χρονιά που βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, σε επίπεδο εταιρικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων, η Coca-Cola HBC Κύπρου συνεργάζεται με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, στο Zero Waste Beach. Στόχος του Προγράμματος είναι η μείωση των αποβλήτων που εισέρχονται σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κινητοποιώντας τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τα αποτελέσματα κατά τα τρία χρόνια που ζωής του Προγράμματος είναι πραγματικά εντυπωσιακά και έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 1.608 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών που θα κατέληγαν σε χωματερές, ενώ όσα συλλέχθηκαν από τις ακτές και τους βυθούς μας θα έμεναν για πάντα στο θαλάσσιο περιβάλλον μολύνοντας το. Πραγματοποιήθηκαν 33 καθαρισμοί ακτών, 13 καθαρισμοί βυθού και ενθαρρύνθηκαν τοπικές αρχές ώστε να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων. Κινητοποιήθηκαν 1.229 εθελοντές, 18 τοπικές αρχές και 44 εμπλεκόμενοι φορείς ενώ δημιουργήθηκε ένα μοναδικό δίκτυο, πρότυπο και για άλλες χώρες, το δίκτυο «Υπεύθυνων Παράκτιων επιχειρήσεων» που σήμερα αριθμεί 204 μέλη.

Coca-Cola HBC Cyprus: Εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola HBC Cyprus, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company. Μέσω των εγκαταστάσεών της στην Κύπρο, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις  γραμμές παραγωγής, δύο μονάδες διανομής και πέντε γραφεία πωλήσεων, διανέμει  και εμπορεύεται τα προϊόντα τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Coca – Cola Light, Coca – Cola Zero, Fanta, Sprite, FuzeTea, Powerade καιτα mixers Schweppes), καθώς και δικά της προϊόντα, που περιλαμβάνουν τους χυμούς, το φρέσκο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΛΑΝΙΤΗΣ αλλά και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ. Επίσης, διανέμει το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, τα ΤΣΑΚΙΡΗΣ chips και τα ενεργειακά ποτά Monster και Predator.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα cy.coca-colahellenic.com και στο Facebook στο https://www.facebook.com/CocaColaHBC.cy/

Όμιλος Coca-Cola HBC Στον Όμιλο Coca-Cola HBC παράγουμε καταναλωτικά προϊόντα προσανατολισμένοι στην ανάπτυξη και είμαστε στρατηγικός εταίρος εμφιάλωσης της The Coca-Cola Company. Δημιουργούμε αξία για όλους τους κοινωνικούς εταίρους μας, στηρίζοντας ενεργά την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών όπου δραστηριοποιούμαστε και πιστεύουμε ότι η μελλοντική ανάπτυξή μας, συνδέεται στενά με τη δέσμευσή μας για ένα θετικότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Από κοινού, οι πελάτες μας και εμείς, εξυπηρετούμε περισσότερους από 600 εκατομμύρια καταναλωτές σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή που καλύπτει 28 χώρες σε 3 ηπείρους. Το χαρτοφυλάκιό μας είναι ένα από τα πιο ισχυρά, τα πιο πλούσια και τα πιο ευέλικτα στη βιομηχανία ποτών και αναψυκτικών, καθώς προσφέρει κορυφαία σήματα στις κατηγορίες των ανθρακούχων αναψυκτικών, των χυμών, του εμφιαλωμένου νερού, των ποτών για αθλούμενους, των ποτών ενέργειας, του έτοιμου προς κατανάλωση τσαγιού, του καφέ, των ανθρακούχων αναψυκτικών για ενήλικες και των premium σημάτων οινοπνευματωδών ποτών. Τα σήματα αυτά συμπεριλαμβάνουν τα εξής: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Schweppes, Kinley, Royal Bliss ,Costa Coffee, Valser, Romerquelle, Fanta, Sprite, Powerade, FuzeTea, Dobry, Cappy, Monster και Adez. Προάγουμε ένα ανοικτό περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς για τους 28.000 και πλέον εργαζομένους μας, ενώ βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων βιωσιμότητας στους δείκτες αναφοράς ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση), όπως τους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones και τους Δείκτες CDP, MSCI ESG και FTSE4Good. Η Coca-Cola HBC είναι εισηγμένη στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (LSE: CCH), καθώς και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ATHEX: EEE). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση http://www.coca-colahellenic.com.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροEpic: Νέο βραβείο από την umlaut
Επόμενο άρθροΣτοματική υγεία: Το Α και το Ω