Υπογράφηκε σήμερα 1η Ιουνίου, 2021 στη Λευκωσία, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, η Σύμβαση για την Εξάλειψη της Διπλής Φορολογίας αναφορικά με τους Φόρους πάνω στο Εισόδημα και την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής και της Φοροαποφυγής. Τη Σύμβαση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και εκ μέρους του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, η Πρέσβειρα στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Elke Merks-Schaapveld.

Το κείμενο που συμφωνήθηκε και υπογράφηκε μεταξύ των δύο κρατών, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς και στην προώθηση των επενδύσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου των Κάτω Χωρών καθώς η Ολλανδία είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε τέτοια Σύμβαση.

Η Σύμβαση βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Εξάλειψη της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Elimination of Double Taxation on Income and on Capital) και εμπεριέχει όλα τα ελάχιστα πρότυπα των Δράσεων για τη Διάβρωση της Φορολογικής Βάσης και της Μεταφοράς Κερδών (BEPS) που αφορούν τις διμερείς συμβάσεις. Προβλέπεται επίσης, η ανταλλαγή τραπεζικών και άλλων εχέμυθων πληροφοριών σύμφωνα με το σχετικό Άρθρο του εν λόγω Μοντέλου.

Η διεύρυνση, διατήρηση και επικαιροποίηση, του δικτύου Συμβάσεων Εξάλειψης της Διπλής Φορολογίας, είναι για την Κυβέρνηση υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, καθώς συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση της χώρας μας ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Πηγή: ΓΤΠ

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΨηφιακή δεκαετία: Το όραμα και οι προοπτικές της Ευρώπης έως το 2030
Επόμενο άρθροΤο φρέσκο γάλα ΛΑΝΙΤΗΣ με ανανεωμένη εικόνα