Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου αποτελεί το ζήτημα της αύξησης του πλούτου για το 1% των ανθρώπων στον κόσμο το οποίο κατέχει πλούτο περισσότερο από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αναφέροντας τα δεδομένα για 217 χώρες από το World Inequality Database που μάζεψε σε έρευνα της η ιστοσελίδα BestBrokers για την κατανομή του πλούτου που κατέχει το 10% των πλουσιότερων ανθρώπων.
Συγκεκριμένα το σύνολο των δεδομένων μετρά το μερίδιο του πλούτου που περιλαμβάνει τόσο χρηματοοικονομικά (και μη) περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι σε μία κοινωνία.
Σύμφωνα με τον «Φ» τα δεδομένα για την Κύπρο έδειξαν μία από τις πιο απότομες αυξήσεις στη συγκέντρωση πλούτου στην Ευρώπη, με το μερίδιο του πλούτου που κατέχει το 10% του πληθυσμού να φτάνει το 66,7% (16% περισσότερο από το 2000).
Όπως σημειώνει ο «Φ» σύμφωνα με την έκθεση μεταξύ 2007 και 2020 το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων» προσέλκυσε πλούσιους επενδυτές και αύξησε τις τιμές των ακινήτων στην Κύπρο.
Το μερίδιο των υπερπλουσίων αυξήθηκε από 12,8% σε 33,3% μεταξύ 2000 και 2023, η μεγαλύτερη αύξηση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.
Αλλού ο Φιλελεύθερος αναφέρετε για πωλήσεις διαμερισμάτων σε Πάφο, Τερσεφάνου και Παραλίμνη από την Altamira Real Estate. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον «Φ» διατίθενται στην αγορά 26 διαμερίμσατα (20 ενός υπνοδωματίων και 6 δύο υπνοδωματίων) στην ενορία Άγιος Παύλος στην Πάφο, με εμβαδόν εσωτερικών χώρων από 47 τ.μ. έως 75 τ.μ., και πωλούνται με ενδεικτική τιμή τα €2 εκατ.