Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της Παγκόσμιας ναυτασφάλισης βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) μετά την ανάδειξη του Έλληνα ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη, στην προεδρία της Επιτροπής Ocean Hull, της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης (IUMI).

Η εκλογή του Ηλία Τσακίρη, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Hellenic Hull Management, διαχειρίστριας εταιρείας του American Club Europe και μέλους του ΣΑΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ΙUMI που πραγματοποιήθηκε το διάστημα       19 – 21 Σεπτεμβρίου στο Σικάγο. Μία σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την εξέχουσα θέση της ελληνικής και της κυπριακής ναυτιλίας στην Παγκόσμια Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ, Ανδρέας Αθανασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας για τον πρώτο Έλληνα ναυτασφαλιστή που αναλαμβάνει το πηδάλιο της Επιτροπής Ocean Hull: «Η εκλογή του Ηλία Τσακίρη στην Επιτροπή Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης (IUMI), μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι. Μία εξέλιξη που τοποθετεί τον ΣΑΕΚ στο κέντρο των αποφάσεων της ναυτασφάλισης, προσφέροντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα σε Κύπρο και Ελλάδα, δυο χώρες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο από αρχαιοτάτων χρόνων».

Σήμερα, οι ασφαλιστικές εταιρείες της ναυτιλιακής αγοράς αντιμετωπίζουν ένα εξελισσόμενο τοπίο κινδύνου. Η αποστολή της Επιτροπής Ocean Hull, είναι να αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τα αναδυόμενα ζητήματα και όπου είναι απαραίτητο να αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Αποτελούμενη από εξειδικευμένους ασφαλιστές από όλες τις παγκόσμιες αγορές, εντοπίζει και επισημαίνει τις τάσεις κινδύνου και τα ζητήματα που επηρεάζουν τον τομέα και τα μέλη της.

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, είναι βέβαιος για τη θετική επίδραση  που θα έχει ο Ηλίας Τσακίρης, στην ανάπτυξη της ναυτασφάλισης, μέσω της προεδρίας της Επιτροπής Ocean Hull. Ένας θερμός υποστηρικτής του τομέα και των καινοτόμων προγραμμάτων που υιοθέτησε το IUMI και αφορούν τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβερνητικούς κινδύνους (ESG), καθώς και της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης των ανθρώπων της ναυτασφάλισης.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟδηγός καλών πρακτικών και ορθής επικοινωνίας για στήριξη των ΜΚΟ από επιχειρήσεις
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος έτοιμη να εφοδιάσει την Ευρώπη με χαλκό