Άνοιξε  ο δρόμος για να λειτουργήσει το σύστημα φωτοεπισήμανσης, μετά που η Βουλή ψήφισε δύο νομοσχέδια και έναν κανονισμό που αφορούν σε σοβαρά ζητήματα για τις κάμερες.

Το επίμαχο ζήτημα αφορούσε στην τροποποίηση που παρουσίασε το υπουργείο Μεταφορών και σχετιζόταν με τις καταγγελίες από τις κάμερες οδηγών οχημάτων ενοικίασης.

Με άλλο νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή χθες, παρατείνεται η πληρωμή ενός εξωδίκου από 15 μέρες που ήταν σήμερα σε 30. Με τη νέα ρύθμιση, εφόσον το εξώδικο δεν πληρωθεί εντός 30 ημερών, τότε εντός 45 ημερών θα υπάρχει αύξηση έως και 50% και εφόσον ούτε τότε γίνει εξόφληση οι οδηγοί θα παραπέμπονται στο Δικαστήριο. Με άλλο νομοσχέδιο, δίνεται η άδεια σε υπαλλήλους της αμερικάνικης εταιρείας που θα διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης να επιδίδουν τα εξώδικα, σε περίπτωση που αποτύχει το Ταχυδρομείο να παραδώσει τη συστημένη επιστολή μετά από δυο προσπάθειες.

Στο μεταξύ, όλα είναι έτοιμα ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να αρχίσει να λειτουργεί η πιλοτική φάση του συστήματος που περιλαμβάνει τέσσερις σταθερές κάμερες και τέσσερις κινητές. Οι σταθερές βρίσκονται ήδη στη θέση τους στη συμβολή των φώτων τροχαίας παρά τις Λεωφόρους Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη. Θα καταγράφουν παραβάσεις και από τις τέσσερις κατευθύνσεις. Οι κινητές κάμερες θα στήνονται σε όλο το οδικό δίκτυο σε σημεία που θα υποδεικνύει η Τροχαία.

Επίσης, σύμφωνα με τον βοηθό υπεύθυνο της Τροχαίας Χάρη Ευριπίδου, όσοι πώλησαν το όχημά τους και δεν έκαναν τη μεταβίβαση του, θα έχουν την ευθύνη σε περίπτωση παράβασης. Το πρόστιμο θα πηγαίνει στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη. Εντός 15 ημερών θα πρέπει να ενημερώνει ποιος οδηγούσε για να σταλεί στον άλλο οδηγό η κλήση. Αν αρνούνται και οι δύο τότε θα έχουν ευθύνη και οι δύο, άρα καλό είναι να λέμε στ΄αλήθεια ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο», ανέφερε ο κ. Ευριπίδου.

Tο σύστημα καταγράφει αυτόματα τις παραβιάσεις που αφορούν:

– Όριο ταχύτητας

– Κόκκινο σηματοδότη

– Γραμμή στάσης

Η χρήση κράνους και η οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια και οποιεσδήποτε άλλες επιπρόσθετες παραβάσεις θα εντοπίζονται από τον χειριστή του συστήματος.

Αν προλάβεις να περάσεις τη γραμμή του στοπ και μετά ανάψει το κόκκινο, δηλαδή αν πέρασες με πράσινο και είσαι στη μέση του δρόμου για να στρίψεις, δεν θα καταγραφεί παράβαση. Πηγή: Philenews

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟι καινοτόμες τεχνολογίες κλειδί για ένα υποσχόμενο αύριο
Επόμενο άρθροΗ Huawei αναλαμβάνει το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο